Historiek

sfeerbeeld verschillende stoelenAdvocaat wordt stoffeerder
Make a living from your passion

Het begon in 2002 met een oud verweerd stoeltje dat ik erfde van mijn grootvader. Ik ging op zoek naar een atelier waar ik er zelf mee aan de slag kon en kwam terecht bij Valérie Lefebvre, reeds 15 jaar lesgever aan de ‘Institut des arts et métiers’ in Brussel.

4 jaar lang leerde ik er de oude technieken, maar al heel snel ging mijn interesse ook naar design en vintage-zetels, jaren 50-60-70. Door een jarenlang verblijf van mijn echtgenoot in Amsterdam, maakte ik kennis met gedurfde toepassingen, zowel qua kleur als qua combinatie van stoffen.

Ik combineerde het herstofferen steeds met mijn werk (na 16 jaar advocaat en enkele jaren in de kunstensector te hebben gewerkt, was mijn laatste functie Directeur communicatie en vorming van de Orde van Advocaten). Ik herstoffeerde tientallen zetels en stoeltjes, af en toe ook voor familie, vrienden en vriendinnen. Steeds meer dacht ik eraan om professioneel stoffeerder te worden.

In de fotogalerij zie je reeds een overzicht van enkele realisaties, steeds met een hedendaagse aanpak.

De fotoreeks wordt regelmatig aangevuld op Instagram (opnaam van nadine serbruyns). Zo stoffeerde ik ondermeer de vlinderstoel van Arne Jacobsen (Fritz Hansen), Eero Saarinen stoelen (Knoll), de Handkerchief van  Vignelli ( Knoll) , jaren ’60 zetels van Vandenberghe Pauvers uit Gent, stoelen van Eegon Eiermann, de David Rowland stoelen, of nog deze van Giancarlo Piretti (Castelli).  Maar net zo goed bewerk ik  onbekende vintage en gebruik ik oude technieken. Voor mij is een mooie tijdloze vorm, een gedurfde kleur, karakter, belangrijker dan het nabootsen van een origineel.

NIEUW!

Sinds 10 september 2016 opende ik samen met Carine Lauwers een boutique atelier op de Vlaamse steenweg 118, 1000 Brussel, onder de naam Unica Brussels.

Carine Lauwers is couturier en heeft als concept het creëren van een Unica-jurk, een unieke jurk die als gegoten zit in alle kleuren en maten.

Samen met Carine Lauwers deel ik naast het materiaal ook ons vakmanschap en onze liefde voor kwaliteit en originaliteit.

Bezoek van het atelier is mogelijk op donderdag-vrijdag-zaterdag van 13u tot 18u30, of op afspraak.

Het atelier in Laken, Draps Domstraat 28 is eveneens nog toegankelijk na afspraak.

Voor meer info over Carine Lauwers www.unicabrussels.com